Със 700 турски лири напълнихме торбите в Одрин, жената не можеше

...
Със 700 турски лири напълнихме торбите в Одрин, жената не можеше
Коментари Харесай

Българи не вярват на очите си: С малко пари - пълни торби в Одрин!

" Със 700 турски лири напълнихме торбите в Одрин, дамата не можеше да повярва. Очите й грееха като на майка ми по времето на Тодор Живков, когато успяваше да ни купи 2 кг портокали за Нова година “, споделя кърджалиецът Емин Мехмед, който в последните 3 месеца е бил на вземане-даване в Одрин 7 пъти. Той е от тези 5 милиона души, които годишно минават през Одрин и оставят приблизително по 100 евро, подсилвайки локалната стопанска система.

" На пазара в петък или в " Марги аутлет “ сме се засичали с толкоз доста кърджалийци, че се чудя по какъв начин върви търговията у нас, да не сме я закъсали откъм клиенти. Имам възприятието, че цяла Югоизточна България пазари в Одрин “, споделя Емин и подхваща в елементи " Това в Кърджали коства толкоз, в Одрин е 3 или 4 пъти по-евтино. 4 чифта чорапи, които на пазара в Кърджали са 7-8 лв., предходната седмица в Одрин бяха по 2,90 лири, а през вчерашния ден бяха понижени на 1,90 лири. Смятайте за какъв брой стотинки купувате единия чифт “, пали се Емин, който отхвърля да отклоним тематиката за качеството и държи да ни даде още образци за цените.

Преди 10 дни за турската лира се споделяше, че ще е сгънала на три пред българския лев. В последните дни турската парична единица се сви до четвъртинка от лв.. В петък преди обед турската лира се срина и доближи рекордно дъно в рамките единствено на часове. 25 стотинки за единица от националната валута на южната ни съседка е курс " Купува " в Кърджали, откри инспекция на " 24Родопи ". 0,30 лв. пък се търгуваше в събота в рубрика " Продава " от сарафите в регионалния град.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР